Doble fila

(por Guifré Miquel i Fageda)

(publicado originalmente en La MicroBiblioteca)

De les moltes feines del meu dia a dia a la biblioteca, m’agradava el moment pausat de retornar els llibres a les prestatgeries. Una tasca mecànica però que, durant uns minuts, em feia recórrer els camins ordenats alfabèticament de la literatura a través dels gustos dels lectors. Recordo el dia que retornant un Pynchon contundent -just on acabava la “P”- de cua d’ull em va semblar veure algun objecte darrera la fila de llibres. Em vaig atansar al prestatge i, efectivament, hi havia dos volums apilats rere el mar de novel•les dels pamuks, perecs, prousts i companyia. Eren dues innocents guies sobre arbres i plantes de la ciutat, excloses de préstec, que segurament algun espavilat amb vel•leïtats botàniques havia amagat perquè no els trobés ningú més.

Els vaig canviar per un manual d’autoajuda sobre l’egoisme i El baró rampant, d’Ítalo Calvino. L’endemà, quan vaig tornar a l’escenari dels fets, en aquella segona fila clandestina me n’hi vaig trobar un de nou: Expiació d’Ian McEwan.

El vaig agafar i vaig pensar que era un gest prou correcte mentre em volava un mig somriure a la cara, una mica sobreactuat per si aquell lector penedit m’estava mirant d’esquitllentes…

Anuncios

Un pensamiento en “Doble fila

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s